Jessica Simpson

Jessica Simpson är känd både som dokusåpakändis och som skådespelare, men kanske allra bäst är hon känd som popsångare. Hon har hittills gett ut två album som har sålt guld, och tre album som har sålt multiplatina.

Simpson föddes år 1980 i Texas i USA. Eftersom hon hade en far som var pastor och en mor som var söndagsskolelärare är det kanske inte förvånande att hon började sin sångkarriär i kören i hennes kyrka när hon var 12 år gammal. Hon blev också upptäckt i religiösa kretsar, nämligen på ett kyrkläger. Simpson var då 13 år gammal, och lyckades imponera en man på lägret som ägde ett litet kristet skivbolag. Hon började spela in en skiva med gospelsånger på skivbolaget, men det lades ned innan den hann släppas. Istället var det tack vare Simpsons pappa som hon skulle få sitt genombrott. Hon hoppade nämligen av skolan när hon var 15 år gammal, för att istället turnera med The Christian Youth Conference. Efter konserterna sålde Simpsons pappa skivor med sin dotters låtar, och till slut hamnade en av dessa skivor i händerna på Tommy Mottola, vd:n för Columbia. Hennes debutskiva släpptes så år 1999, och hette Sweet Kisses. Den blev en succé som sålde i två miljoner exemplar i USA, och redan skivans första singel, ”I Wanna Love You Forever”, sålde platina och hamnade på topp 5 på den amerikanska Billboarden, och på topp tio i Kanada, Australien och många länder i Europa.800px-Jessica_Simpson_Joining_Forces_with_the_Rockies_April_2011

Sedan det första albumet har Simspon släppt ytterligare fyra album, samt två album med julsånger. Hon fortsätter att vara en populär artist, och har sannolikt många framgångsrika år framför sig både som skådespelare och artist. Intresset för hennes privatliv gör också att hon hamnar i rampljuset, till exempel genom dokusåpan Newlyweds: Nick and Jessica, där man fick följa henne och hennes nye make, Nick Lachey.