Jessica Alba

Jessica Alba började sin karriär som skådespelerska redan i sina tidiga tonår, men visade intresse för skådespelaryrket redan tidigare, när hon var så ung som 5 år gammal. När hon var 11 år gammal deltog hon i en skådespelartävling, efter att ha övertygat sin mamma om att köra henne till Beverly Hills, där tävlingen skedde. Alba vann förstapriset i tävlingen, som var gratis skådespelarlektioner. Nio månader efter hennes första lektion skrev Alba kontrakt med en agent.

Albas första roll kom 1994, en mindre roll i filmen Sommarlägret. Efter det skulle flera andra roller i reklamfilmer och spelfilmer följa under hela 1990-talet, bland annat i två reklamfilmer för Nintendo och i en komediserie för Nickelodeon, The Secret World of Alex Mack. Hennes stora genombrott skulle dock komma i samband med millennieskiftet och James Camerons tv-serie Dark Angel. Cameron valde Alba bland 1200 sökande till huvudrollen i serien, och efter att den gått i två säsonger, mellan 2000 och 2002, hade Alba nått allmän kännedom och blivit nominerad för en Golden Globe. Sedan dess har hon haft en ständigt stigande karriär, och medverkat i storfilmer som Sin City och Fantastic Four.Jessica Alba 3

Alba växte upp i en traditionell, katolsk familj, och det har påverkat hennes bild av sig själv och sin kropp. Hon har senare erkänt att hon led av anorexia under förberedelserna till rollen i Dark Angel, och hon har en ständig klausul i sina kontrakt om att hon inte gör nakenscener, eftersom hon inte känner sig bekväm med det. Samtidigt är Alba en allmänt erkänd sexsymbol, som har förekommit på i stort sett alla listor över sexiga och vackra kvinnor som finns. Det är två bilder av henne som hon ständigt måste balansera i media.

När man är känd som Jessica Alba blir man alltid, vare sig man vill det eller ej, en förebild för många unga människor. När man har det ansvaret är det viktigt att man kan leva upp till förväntningarna. Något som kan hjälpa i det läget är en ledarskapsutbildning för att stärka ens självförtroende och ens förmåga att inspirera och motivera andra. Några som erbjuder ledarskapsutbildningar är Advantum Kompetens. Du kan läsa mer här.