Jessica Andersson

En av Sveriges mest skönsjungande personer bär namnet Jessica Andersson. Jessica Elisabeth Andersson är född år 1973 i Spånga utanför Stockholm. Men hon har bott på många andra svenska orter utöver Spånga. Till exempel Linköping, Hagfors och Skövde och Trollhättan. Sedan år 2018 bor hon i Onsala.

Jessica slår igenom

I början på 00-talet deltog Jessica i tv-programmet fame factory där hon först slog igenom. Men innan dess jobbade hon bland annat som krogsångerska. Men år 2002 deltog hon i tv3 programmet fame factory som var en musiktävling där talangfulla artister fick skola sig i artisteri med en viss inriktning mot schlager. Efter TV-programmets slut sattes hon ihop med dess vinnare Magnus Bäcklund för att bilda duon Fame som året därpå deltog i melodifestivalen med låten give me your love som duon vann med vilket lade banan för Jessicas karriär.

En hårt arbetande stjärna

Sedan dess har vi kunnat se Jessica i många sammanhang. Hon har deltagit i melodifestivalen både som soloartist och i gruppen Fame. Hon har tävlat i melodifestivalen hela åtta gånger. Andra TV-program där vi kunnat se Jessica är i TV4 programmet let’s dance år 2011 då hon dansade med Kristjan Lootus och tog hem segern. Hon har även medverkat i TV4 programmet stjärnornas stjärna och SVT programmen så ska det låta och doobidoo. Ett annat sammanhang där vi många gånger kunnat se Jessica är på Diggiloo turnén där hon medverkat ett flertal gånger sedan turnén drog igång år 2003.

Förutom att vi kunnat se Jessica som artist i ett flertal sammanhang har vi även kunnat se henne som skådespelare. Mellan år 2007 och 2008 spelade hon en av huvudrollerna i musikalen little shop of horrors på Halmstads teater. Hon blev belönad för sin prestation med priset guldmasken.

År 2009 gav hon ut en självbiografisk bok vid namn när kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var där hon berättar om sin barndom med en missbrukande mamma.